• Ваш список
    Список порівняння пустий

Понеділок – П'ятниця:

09:00–18:00

Субота, Неділя:

вихідні дні

Двосторонні сонячні панелі: що, навіщо та чому
26 Квітня 2019

Двосторонні сонячні панелі: що, навіщо та чому

Двосторонні сонячні панелі мають ряд істотних переваг перед традиційними, односторонніми сонячними панелями: перш за все, з їх допомогою електрику можна отримувати з обох поверхонь модуля, а значить, їх загальний обсяг вироблення енергії буде значно більше.

Двосторонні фотопанелі більш довговічні, оскільки обидві сторони модуля стійкі до впливу ультрафіолету, а ризик зниження потужності (деградації) через вплив негативного заряду менше, якщо зробити ці блоки безрамковими. Витрати на додаткові комплектуючі фотоелектричної системи, крім самої батареї, зменшуються, оскільки з одиниці площі установки видобувається значно більше енергії.

Двосторонні сонячні модулі вже є в асортименті LG, LONGi, Lumos Solar, Prism Solar, Yingli Solar та інших виробників, і поступово цей - поки нішевий - продукт стає звичним для споживачів.

Як влаштований двосторонній сонячний модуль

Двосторонні сонячні фотомодулі виробляють енергію обома площинами, тоді як у звичайних панелей тильна сторона не пропускають світло. При установці на поверхні з високою здатністю, що відбиває світло (на білих дахах, світлих кам'яних плитах або піску) деякі двосторонні сонячні батареї досягають ККД в 30% за рахунок енергії, отриманої з тильного боку модуля.

Двосторонні сонячні панелі: що, навіщо та чому

Двосторонні панелі можуть бути рамковими або безрамковими, з моно- або полікристалічними фотоелементами, в будь-якому випадку, контакти та силові шини у них розташовані з обох боків. Спосіб монтажу двосторонніх сонячних модулів визначається їх типом. Рамкові блоки простіше в установці, тому що вони схожі на систему кріплення звичайних сонячних панелей. Система затискачів не уніфікована і у кожного бренду є власний підхід до цього питання.

Двосторонній принцип поглинання сонячної енергії визначає, що чим вище встановлені модулі, тим більше продуктивність нижнього боку, особливо на плоских комерційних дахах та на наземних СЕС.

Двосторонні сонячні панелі, деякі аналітики називають наступним етапом у розвитку сонячної енергетики, відзначаючи їх високу продуктивність і щільність енергії, менші вимоги до висвітлення та більш низький температурний коефіцієнт.

 

 

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!

Новини / Дивитись все
Статті / Дивитись все

Фільтр
Знайдено 5 
Підтвердження
Для того, щоб добавити товар до списку бажань, Вам потрібно