• Ваш список
    Список порівняння пустий

Понеділок – П'ятниця:

09:00–18:00

Субота, Неділя:

вихідні дні

  • Головна /
  • Новини /
Львівська ОДА підписала Меморандум про співробітництво з підприємствами-інсталяторами сонячних електростанцій
29 Червня 2019

Львівська ОДА підписала Меморандум про співробітництво з підприємствами-інсталяторами сонячних електростанцій

Львівська ОДА підписала Меморандум про співробітництво з підприємствами – інсталяторами приватних сонячних станцій в межах реалізації «Програми енергозбереження для населення Львівщини».

«Коли у 2007 році ця програма розроблялася, мало хто вірив, що вона набуде такої популярності. Локомотивом програми мала бути ініціатива домогосподарств, щоб люди розуміли, що від них залежить не лише питання енергетичної безпеки країни, а насамперед це - екологія, заощадження і, звісно, внесок в розвиток економіки. Минулого року ми розпочали новий етап цієї програми, і люди отримали можливість не просто економити, але й заробляти. Сьогодні на території Львівщини є 471 таке приватне домогосподарство. Сумарно понад 2 мільйони євро було інвестовано цими домогосподарствами на ці цілі і приємно, що сьогодні ми бачимо, що наша ідея була правильна. Сьогодні ці домогосподарства також скеровують свої кошти в бюджет. Також це питання екології, зменшення споживання традиційного газу, навантаження на мережі – це також внесок в розбудову інноваційних речей на території Львівщини», - зазначив перший заступник голови облдержадміністрації Ростислав Замлинський.

Співзасновник ТзОВ «Еко Електрика» Володимир Луговий та директор ТзОВ «Еко Електрика» Андрій Хомутник

Співзасновник ТзОВ «Еко Електрика» Володимир Луговий та директор ТзОВ «Еко Електрика» Андрій Хомутник

Меморандум має на меті консолідацію зусиль та взаємодію Львівської ОДА з підприємствами-інсталяторами приватних сонячних станцій для суттєвого збільшення використання відновлювальної енергетики у Львівській області, зокрема сонячного потенціалу. Зокрема, йдеться про створення сприятливих умов для розвитку сонячної енергетики в приватному секторі на території Львівській області, залучення до регіону значних інвестиційних та інноваційних ресурсів, створення додаткових робочих місць та збільшення надходження коштів до обласного та місцевих бюджетів, покращення енергозабезпечення населення області.

«Меморандум, який ми сьогодні підписуємо, є відкритим для всіх, хто займається альтернативною енергетикою. Нам важливо, щоб він працював. Також важливо максимально поширювати інформацію серед домогосподарств, щоб вони розуміли, що є така можливість, а також можливість в тому числі за кошти обласного бюджету отримувати певний фінансовий ресурс», - додав Ростислав Замлинський.

Директор ТзОВ «Еко Електрика» Андрій Хомутник

Директор ТзОВ «Еко Електрика» Андрій Хомутник

Серед завдань та напрямків співробітництва – обмін інформацією у сфері альтернативної енергетики, проведення конференцій і круглих столів, в тому числі за участю представників інших вітчизняних та зарубіжних організацій, організація контактів, зустрічей, переговорів з українськими, іноземними та міжнародними організаціями, засобами масової інформації з питань співпраці і партнерства в області сонячної енергетики та перспектив її розвитку.

Новини / Дивитись все
Статті / Дивитись все

Фільтр
Знайдено 5 
Підтвердження
Для того, щоб добавити товар до списку бажань, Вам потрібно