• Ваш список
    Список порівняння пустий

Понеділок – П'ятниця:

09:00–18:00

Субота, Неділя:

вихідні дні

Вчені зробили більш потужні сонячні панелі завдяки фосфору
25 Червня 2019

Вчені зробили більш потужні сонячні панелі завдяки фосфору

Новий наноматеріал, виготовлений з фосфору, відомий як фосфорен, дозволив зробити більш ефективні перовскітні сонячні елементи наступного покоління (PSC).

PSC є однією з найбільш інноваційних сонячних технологій, що швидко розвиваються і можуть досягати більшої ефективності, порівнянної з широко комерційно використовуваними та доступними кремнієвими сонячними елементами.

Вперше міжнародна команда дослідників на чолі з професором Джозефом Шаптером з Університету Фліндерса створила дуже тонкі фосфоровані нанопластини для низькотемпературних PSC, використовуючи швидку напругу зсуву пристрою VFD - «революційний вихровий рідинний пристрій».

«Кремній в даний час є стандартом для сонячних батарей для даху та інших комерційних сонячних панелей, але для їх виробництва потрібно багато енергії. Вони не так стійкі, як ці нові варіанти. Фосфор є дивним матеріалом, тому що він хороший провідник, який поглинає видиме світло. У минулому, більшість неметалічних матеріалів мали одну властивість, але не ці два», - вважає ад'юнкт-професор Шаптер.

Тепер же дослідниками знайдено спосіб перетворення розшарованого чорного фосфору в фосфорен, який може допомогти у виробництві більш ефективних та потенційно більш дешевих сонячних елементів.

«Наші останні експерименти поліпшили потенціал фосфорена в сонячних елементах, показавши додаткову ефективність вище на 2-3% у виробництві електроенергії», - сказав доктор Крістофер Гібсон з Коледжу науки та техніки Університету Фліндерса.

Дослідження зі створення високоякісного 2D-фосфорена у великих кількостях — поряд з іншими матеріалами, такими як графен — прокладають шлях до більш ефективного та сталого виробництва.

Робота з фосфореном досліджує додавання різних атомів у матрицю, яка показує дуже багатонадійні результати в каталізі, особливо в області розщеплення води з утворенням водню та кисню.

Завдяки здатності штучно створювати перовскітові структури, комерційна життєздатність проекту вже близько. Тим часом, дослідження по всьому світу продовжують шукати шляхи поліпшення та оптимізації роботи перовскітових сонячних модулів.

Дослідження було підтримано Програмою відкриттів Австралійського дослідницької ради, дослідницькими грантами Королівського хімічного товариства, Австралійською організацією по мікроскопії, Австралійським національним виробничим підприємством та новим Центром мікроскопії та мікроаналізу Фліндреса.

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!

Новини / Дивитись все
Статті / Дивитись все

Фільтр
Знайдено 5 
Підтвердження
Для того, щоб добавити товар до списку бажань, Вам потрібно