• Ваш список
    Список порівняння пустий

Понеділок – П'ятниця:

09:00–18:00

Субота, Неділя:

вихідні дні

Монтажні системи для сонячних батарей
22 Травня 2019

Монтажні системи для сонячних батарей

В останні роки стало дуже актуально встановлювати сонячну електростанцію у своєму домогосподарстві. Це дозволяє значно економити на оплаті за електроенергію або навіть заробляти, підключившись до загальної енергомережі за програмою «Зелений тариф». І при покупці сонячних батарей незмінно виникає питання про місця та способи їх установки.

У більшості випадків сонячні модулі встановлюються на дах. При цьому модулі не обов'язково монтувати на дах житлового будинку — для цього підійдуть дах розташованого поруч гаражу або інших господарських будівель. Також модулі можуть встановлюватися на землі або на спеціальну опору. Але з прийняттям закону 8449-д установка сонячних панелей на землі (при бажанні підключення «Зеленого тарифу») стала мало актуальною.

 

Каркасні системи для монтажу сонячних модулів

Установка панелей на даху дозволяє економити місце на території. А якщо необхідно зручність обслуговування або якщо потрібно розмістити сонячну батарею в іншому місці, то застосовуються спеціальні монтажні конструкції для установки на землі, на стовпі, навісі та т.п.м

Зручним та надійним способом є установка за допомогою спеціальних монтажних конструкцій для сонячних панелей. Ось кілька варіантів монтажних конструкцій:

  1. Комплект для похилого даху. Дана система підходить для монтажу сонячних модулів на металевій, або черепичному даху. Найдешевший варіант, але регулювати кут нахилу, в цьому випадку, не можна. (Мал.1)
  2. Комплект з можливістю регулювання кута нахилу. Варіанти зміни кута нахилу: 15° - 30° і 30° – 60° (Мал.2)
  3. Каркасна система на опорі для 4, 6, 8, 10 модулів. Кут нахилу системи регулюється вручну від 10° до 50°. (Мал.3)
  4. Каркасна система для монтажу модулів на землі або плоскому даху. (Мал.4)
Комплект для похилого даху

Мал. 1

Комплект з можливістю регулювання кута нахилу

Мал. 2

Каркасна система на опорі

Мал. 3

Каркасна система для монтажу модулів на землі або плоскому даху

Мал. 4

Монтажні конструкції для сонячних модулів є універсальним рішенням для приватних та промислових об'єктів. Вони відрізняються високою якістю, тривалим терміном експлуатації та великою міцністю.

Спеціальна технологія кріплення елементів підвищує ефективність та скорочує витрати часу на монтаж системи. Оптимально підібрана довжина конструкцій дозволяє виключити обрізку напрямних.

Рифлена поверхня рейок та затискачів підвищує тертя і запобігає ковзанню елементів кріплень. А особлива форма рейок забезпечує рівномірний розподіл навантаження. Всі елементи даних каркасних систем виготовлені з високоякісних матеріалів.

Переваги каркасних систем:

  • Простота установки. Сонячні модулі кріпляться на даху за допомогою спеціальних рейок та затискачів. Це дозволяє значно заощадити час й зусилля при монтажі станції.
  • Тривалий термін служби. Всі елементи систем виготовлені з високоякісного алюмінієвого сплаву або сталі. Технологія з'єднання елементів забезпечує загальну міцність всієї конструкції, термін служби якої більш ніж 25 років.
  • Універсальність. Система адаптована до більшості кремнієвих сонячних модулів.
  • Висока якість. Строгий контроль всього процесу виробництва забезпечує високу якість та надійність каркасних систем.

Процес установки каркасної системи на даху складається з декількох етапів:

  • Установка скоб або опор для даху. Вибір скоб залежить від типу даху (металевий або черепичний).
  • Установка рейок на скоби/опори. Особлива форма рейок забезпечує рівномірний розподіл навантаження. Рифлена поверхня рейок та спеціальних гайок підвищує тертя і запобігає ковзанню елементів кріплень.
  • Розміщення модулів на рейках. Модулі закріплюються за допомогою спеціальних затискачів, що дозволяє мінімізувати витрати часу та сил при монтажі системи.

 

Системи монтажу сонячних панелей зі стеженням за Сонцем

Трекерна система 6 кВт

Трекерна система 6 кВт

Для збільшення вироблення енергії сонячними батареями потрібно стежити за положенням Сонця протягом доби. Сонячна батарея повинна повертатися зі сходу на захід таким чином, щоб кут падіння сонячних променів був якомога ближче до 90 градусів. Для цього потрібно повертати сонячну батарею по 2 осях — схід-захід та горизонталі. Є трекери з 2 осями стеження, але така система більш коштовна за рахунок додавання ще однієї осі стеження та зазвичай не виправдовується збільшенням вироблення енергії. Зазвичай по осі схід-захід застосовують автоматичні трекери, а по вертикальній осі нахил змінюють 2-4 рази на рік вручну.

У нашій компанії можна замовити два види трекерів — з однією та двома осями стеження. Це трекери нового покоління, в яких положення Сонця визначається не по світловим датчикам, а за даними з супутників GPS.

Додаткова інформація про трекерні системи, порядок замовлення, установці та цінам ви завжди можете дізнатися у наших менеджерів. А більш детальну інформацію про технічні характеристики та комплектації трекерних систем ви можете подивитися у відповідному розділі нашого Інтернет-магазину.

Новини / Дивитись все
Статті / Дивитись все

Фільтр
Знайдено 5 
Підтвердження
Для того, щоб добавити товар до списку бажань, Вам потрібно