• Ваш список
    Список порівняння пустий

Понеділок – П'ятниця:

09:00–18:00

Субота, Неділя:

вихідні дні

  • Головна /
  • Новини /
Закон 8449-д підписаний. Для домашніх СЕС на землі з наступного кварталу обнулять «зелені» тарифи
20 Травня 2019

Закон 8449-д підписаний. Для домашніх СЕС на землі з наступного кварталу обнулять «зелені» тарифи

18 травня 2019 года Петро Порошенко підписав закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення конкурентних умов виробництва електричної енергії з альтернативних джерел енергії" (2712-VIII від 25 квітня 2019 року) передбачає впровадження «зелених» аукціонів, свідчать дані на сайті Верховної Ради.

25 квітня 251 народний депутат Верховної Ради проголосував за законопроект 8449-д, який передбачає впровадження системи аукціонів для інвесторів відновлюваних джерел енергії (ВДЕ). Законодавчим актом система держпідтримки об'єктів альтернативної енергетики в вигляді «зеленого» тарифу на відпуск електроенергії замінюється системою аукціонів, в рамках якої підтримку держави буде отримувати інвестор, який запропонував найменший тариф на електроенергію, вироблену об'єктом.

Введення «зелених» аукціонів є настійною рекомендацією європейської спільноти для введення прогнозованого і справедливого механізму ціноутворення на електроенергію ВДЕ. Це — умова для відновлення кредитування «зелених» проектів міжнародними фінансовими установами.

Прийнятий закон передбачає запуск аукціонів з 1 липня 2019 року. Пілотний аукціон має відбутися не пізніше 31 грудня 2019 роки (до цього моменту має бути прийнято вторинне законодавство, зокрема порядок проведення торгів), місцем їх проведення визначено електронна торговельна система ProZorro.

Але ведення «зелених» аукціонів негативно вплине на домашні СЕС. На думку голови Асоціації споживачів енергетики та комунальних послуг заборона на встановлення домашніх СЕС на землі із закону 8449-д ретроспективно «обнулить» «зелені» тарифи наявних станцій з наступного кварталу. НКРЕКП індексує «зелені» тарифи відповідно до курсу євро і встановлює нові тарифи для таких СЕС кожен квартал. Відповідно до закону в наступному кварталі такі тарифи не можуть бути присвоєні для наземних СЕС, навіть тих, що вже існують.

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!

Новини / Дивитись все
Статті / Дивитись все

Фільтр
Знайдено 5 
Підтвердження
Для того, щоб добавити товар до списку бажань, Вам потрібно