• Ваш список
    Список порівняння пустий

Понеділок – П'ятниця:

09:00–18:00

Субота, Неділя:

вихідні дні

  • Головна /
  • Новини /
«Гарантований покупець» почав укладати договори купівлі-продажу електроенергії за «зеленим» тарифом
27 Червня 2019

«Гарантований покупець» почав укладати договори купівлі-продажу електроенергії за «зеленим» тарифом

Державне підприємство «Гарантований покупець» оголосило про початок з 27 червня процедури укладення договорів з виробниками електроенергії по «зеленому» тарифу.

З виробниками, які раніше укладали договір купівлі-продажу електроенергії за «зеленим» тарифом з ДП «Енергоринок», «Гарантований покупець» укладатиме додаткові угоди про зміну сторони зобов'язання договору, з іншими — нові договори.

Як повідомлялося, 25 червня Нацкомісія, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, видала ліцензію ДП «Гарантований покупець» на право провадження госпдіяльності для виконання своїх функцій.

З 26 червня він почав укладати договори з постачальниками універсальних послуг на виконання постанови Кабінету міністрів від 6 червня No483 (в редакції від 12 червня) про покладання спецзобов'язань по постачання електроенергії населенню.

Кабінет міністрів постановою від 17 квітня 2019 року для забезпечення роботи нової моделі ринку створив на базі однойменних філій ДП «Енергоринок» два держпідприємства «Оператор ринку» та «Гарантований покупець».

«Гарантований покупець» відповідає за викуп та оплату електроенергії за «зеленим» тарифом, а також за викуп електроенергії у «Енергоатому» та «Укргідроенерго» для цілей PSO і подальшого постачання її постачальникам універсальних послуг, які будуть продавати її побутовим споживачам. Директором підприємства Кабмін призначив Костянтина Петриківці, який з 2014 року працював в «Енергоатомі» заступником директора центру з впровадження нової моделі ринку і претендував на посаду члена НКРЕКП.

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!

Новини / Дивитись все
Статті / Дивитись все

Фільтр
Знайдено 5 
Підтвердження
Для того, щоб добавити товар до списку бажань, Вам потрібно