• Ваш список
    Список порівняння пустий

Понеділок – П'ятниця:

09:00–18:00

Субота, Неділя:

вихідні дні

7 типових помилок покупців сонячних електростанцій
24 Квітня 2019

7 типових помилок покупців сонячних електростанцій

Ці помилки дуже часто здійснюють покупці як автономних, так і підключених до загальної мережі сонячних станцій.

Помилка №1

Пікові сонячні години та години сонячного сяйва. Початківці не розуміють різницю між цими поняттями. У сонячній енергетиці для визначення вироблення енергії сонячними батареями використовується параметр пікових сонячних годин. Про пікові години сонячного сяйва, що використовуються для розрахунків в сонячній енергетиці ви можете прочитати в статті: «Оцінка енергії сонячного випромінювання». Та пам'ятайте, що цей параметр – зовсім не тривалість світлового дня.

Помилка №2

Неправильна оцінка споживання енергії вашими електроприладами. Дуже часто покупці занижують своє споживання, а потім дивуються, чому їм не вистачає енергії від сонячних батарей. У нас є багато електроприладів в будинку, але мало хто знає, скільки споживає кожен прилад.

Для оцінки споживаної потужності можна скористатися 2 методами: використовувати спеціальний прилад, який вимірює споживання побутового пристрою, або вивчити технічні характеристики цих пристроїв. Особливу увагу зверніть на потужні прилади - кондиціонери, холодильники, електрообігрівачі, водонагрівачі, електричні плити, духовки та інші подібні пристрої, саме вони визначають основне енергоспоживання.

Помилка №3

Нехтування етапом зниження споживання. Зробимо нескладні розрахунки. Якщо ви заміните лампу розжарювання 60 Вт на світлодіодну, потужністю 10 Вт, ви витратите приблизно 40-50 гривень. Різниця ж у споживанні - 50 ватів. Вартість 50-ватної сонячної панелі - близько 1000 гривень. Економія суттєва, і це тільки від заміни однієї лампочки розжарювання на енергоощадну. У масштабах будинку заходи з енергозаощадження можуть знизити вартість необхідної сонячної енергосистеми на тисячі доларів - адже крім сонячних панелей в автономній системі необхідно мати й акумулятори, щоб зберігати цю зайву електроенергію, і більш потужний інвертор.

Помилка №4

Необґрунтовані очікування. Якщо ви вирішили використовувати «зелену енергію» або, навіть більше, захотіли відключитися від електромереж, вам може здатися, що покупка якого-небудь «комплекту для дачі» з потужністю сонячної панелі 100 Вт або «комплекту для дому» з сонячною батареєю в 500 Вт розв’яже всі ваші проблеми й ви зможете забезпечити себе електроенергією, не змінюючи нічого у звичках споживання енергії. На жаль, це не так.

Помилка №5

Неправильна установка сонячних панелей. Є багато вимог до встановлення сонячних панелей. По-перше, потрібно встановлювати їх якомога точніше на південь. Відхилення від південного напрямку більш, ніж на 30 градусів веде до різкого зниження кількості вироблюваної електроенергії. Важливий також кут нахилу до горизонту. Оптимальним для автономної системи вважається кут нахилу, рівний широті місцевості. Більш детально ви можете прочитати в статті: «Який кут нахилу сонячних панелей оптимальний».

Ще одна помилка - недостатня вентиляція сонячних панелей. Між дахом і сонячною панеллю має бути вільний рух повітря для відводу тепла. При нагріванні сонячні батареї знижують свою потужність - температурний коефіцієнт потужності вказується в специфікаціях на панелі й дорівнює, в середньому 0,3-0,4% на градус.

Помилка №6

Вірити обіцянкам продавців, які занадто гарні, щоб бути правдою. Якщо вам пропонують сонячні панелі або навіть комплект з сонячними батареями за ціну набагато нижче середньоринкової, або обіцяють за мінімальні вкладення отримати «купу благ», не потрібно вірити таким продавцям. В інтернеті є багато сайтів, де продається «найкраще обладнання», «найкращі сонячні батареї», «працюють від інфрачервоного випромінювання» або навіть «від випромінювання зірок». Часто продавці заявляють про те, що їх установка має ККД, які більше навіть теоретично можливого - в 50 й більше відсотків. Не можна вірити цьому, тому що це занадто добре, щоб бути правдою.

Звичайно, кожен покупець не зобов'язаний знати значення ККД сонячних панелей, але, якщо вам пропонують купити «пристрій», яке дозволить вам отримувати енергію в десятки або сотні разів дешевше, ніж ви отримуєте від електромереж - не вірте цьому. Якщо вам обіцяють «обнулити» ваші рахунки за електроенергію, або «безкоштовне обладнання» - біжіть від таких продавців. Вас або просто обдурять, або продадуть браковане або неякісне обладнання. Сучасні сонячні електростанції, підключені до «Зеленого тарифу» окупаються зараз близько 4-6 років.

Помилка №7

Купувати обладнання для сонячної електростанції до того, як ви визначите, яке у вас навантаження в будинку і для чого вам потрібна сонячна електростанція. Це все одно, що купити будинок, не знаючи хто в ньому буде жити, скільки людей та які у них потреби.

Перед покупкою уважно вивчіть ваші потреби, визначте, чого ви хочете від сонячної енергосистеми, запитаєте знайомих та сусідів, у яких вже є таке обладнання, як воно працює та чи буде відповідати вашим вимогам система «як у сусіда». До нас часто звертаються покупці, які хочуть «сонячну батарею як у сусіда – всього за тисячу доларів», але при найближчому розгляді виявляється, що очікування та потреби таких покупців кардинально відрізняються від «сусідських».

 

Сподіваємося, інформація про типові помилки покупців сонячних електростанцій, наведена вище, допоможе уникнути неприємностей та втрати грошей. Якщо у вас є сумніви або питання - звертайтеся до наших інженерів, ми правдиво та професійно розповімо вам про всі можливості запропонованого нами обладнання та підберемо вам станцію або комплектуючі, які будуть відповідати вашим завданням і очікуванням. Ми робимо все, щоб наші клієнти не були розчаровані у своїх покупках.

Новини / Дивитись все
Статті / Дивитись все

Фільтр
Знайдено 5 
Підтвердження
Для того, щоб добавити товар до списку бажань, Вам потрібно