• Ваш список
    Список порівняння пустий

Понеділок – П'ятниця:

09:00–18:00

Субота, Неділя:

вихідні дні

Домашні сонячні електростанції: правила догляду
11 Червня 2019

Домашні сонячні електростанції: правила догляду

Сонячна енергетика з кожним роком набуває широкого поширення. Чи знаєте ви більш екологічний метод отримання електрики, ніж сонячна електростанція? І хоча за користування сонячною електростанцією вам не виставлять рахунок, ця техніка потребує відповідного догляду та спеціального догляду.

Подібно до інших систем енергопостачання, сонячна електростанція періодично потребує технічного обслуговування, огляду та діагностики. Довіряти цю відповідальну роботу бажано фахівцям, адже у них достатньо досвіду, щоб розпізнати проблему та слабке місце ще задовго до появи перших ознак несправності.

Як часто проводити діагностику? На це питання кожен власник сонячних електростанцій сам знаходить відповідь. Розташування, інтенсивність експлуатації, а також інші фактори визначають частоту діагностики. Виробники рекомендують звертатися в сервісні компанії щорічно.

Діагностика та техобслуговування дають можливість виявити пошкодження всіх елементів ланцюга, реальний потенціал акумуляторів та їх приховані несправності, ламання, пов'язані з перевищенням ліміту навантаження, забруднення, що призводять до зламу. Сонячна електростанція — дорога система, але при цьому саме незначне порушення може вивести її з ладу або значно знизити технічні характеристики.

Навіщо чистити сонячні панелі?

Сонячні електростанції: правила догляду

Плоскі елементи потребують періодичного очищення поверхонь, адже пил та бруд, який скупчуються на панелях, значно знижують ефективність їх роботи.

Нехтуючи простими процедурами, переставши стежити за чистотою сонячних панелей, ви просто втрачаєте власні кошти. Загазоване місто, курна ферма або вітряне узбережжя — в будь-якому місці плоскі елементи рясно покриваються шаром пилу. Іноді втрати продуктивності досягають майже чверті обсягу електроенергії. До того ж завдяки регулярному очищенню модулів, термін окупності сонячної електростанції скорочується приблизно на 10-14 місяців.

Якщо ви не впевнені, що зможете впоратися з чищенням модулів, зверніться за допомогою до фахівців. Але виконати цю роботу деякі користувачі можуть і самостійно.

Для чищення панелей виберіть прохолодні вечірні або ранкові години, але ні в якому разі не мийте сонячні батареї в спекотний полудень.

Весна традиційно вважається відмінним часом для генерального прибирання. А протягом року не забувайте регулярно знімати з поверхонь панелей налетів листя та сніг.

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!

Новини / Дивитись все
Статті / Дивитись все

Фільтр
Знайдено 5 
Підтвердження
Для того, щоб добавити товар до списку бажань, Вам потрібно