• Ваш список
    Список порівняння пустий

Понеділок – П'ятниця:

09:00–18:00

Субота, Неділя:

вихідні дні

Найбільша у світі сонячна електростанція запущена в ОАЕ
01 Липня 2019

Найбільша у світі сонячна електростанція запущена в ОАЕ

Уряд Об'єднаних Арабських Еміратів відкрив найбільшу у світі сонячну електростанцію. Її потужність становить 1,18 ГВт, тоді як у попереднього рекордсмена, розташованого в США, — лише 569 МВт.

Найбільша у світі сонячна електростанція Noor Abu Dhabi запущена в районі міста Свейхан в еміраті Абу-Дабі (ОАЕ), повідомили в еміратському управлінні електрифікації та водопостачання.

Електростанція налічує 3,2 млн сонячних панелей і може забезпечити електроенергією місто з населенням 90 тисяч чоловік. Її запуск призведе до збільшення частки енергії, одержуваної від альтернативних джерел енергії та знизить споживання природного газу при генерації енергії, завдяки чому емірат Абу-Дабі скоротить викиди вуглекислого газу на 1 млн метричних тонн в рік, що дорівнює зменшенню транспортного потоку на дорогах на 200 тисяч автомобілів.

Вартість проекту, який був реалізований спільно з японським консорціумом Marubeni Corp та китайською групою Jinko Solar Holding, оцінюється в 3,2 млрд дирхамів, або майже мільярд доларів. Варто відзначити, що електростанція встановила ще один рекорд: вартість виробленої енергії для споживачів скоротиться до 8,888 філса (2,43 цента) за кВт⋅ч, що є найнижчим показником у світі.

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!

Новини / Дивитись все
Статті / Дивитись все

Фільтр
Знайдено 5 
Підтвердження
Для того, щоб добавити товар до списку бажань, Вам потрібно