• Ваш список
    Список порівняння пустий

Понеділок – П'ятниця:

09:00–18:00

Субота, Неділя:

вихідні дні

  • Головна /
  • Новини /
Вчені розв'язали проблему ефективності сонячних батарей. На це знадобилося 40 років
10 Червня 2019

Вчені розв'язали проблему ефективності сонячних батарей. На це знадобилося 40 років

Дослідники встановили, що падіння ефективності сонячних батарей пов'язано зі структурними дефектами кремнію, які раніше не помічали, а деградацію можна повернути назад. Щоб виявити цей недолік, вчені в сукупності працювали близько 40 років.

У новому дослідженні описується дефект кремнію, використовуваного для виробництва сонячних батарей, який раніше залишався непоміченим. Це може бути причиною 2%-го падіння ефективності сонячних батарей, яке можна спостерігати в перші години експлуатації пристроїв.

Вчені відзначили, що цей дефект, помножений на число панелей, встановлених на сонячних фермах по всьому світу, в результаті дає десятки тисяч гігаватів, які доводиться компенсувати невідновлюваними джерелами енергії.

Протягом останніх 40 років, вчені провели понад 270 досліджень, щоб визначити причину деградації фотоелементів, яка перешкоджає подальшому розвитку технології. Однак тільки недавно команда з Манчестерського університету виявила її за допомогою місткісної спектроскопії глибоких рівнів.

Дослідники встановили, що в процесі перетворення світла в електричний заряд, частина потоку електронів потрапляє в «структурну пастку» та поглинається. Це погіршує загальну продуктивність обладнання приблизно на 2% та призводить до деградації матеріалу.

Вони також довели, що цей дефект присутній до тих пір, поки фотоелемент досить не прогріється та зазвичай спостерігається в перші години роботи пристрою. Вчені додали, що нагрівання сонячних панелей в темний час доби звертає процес деградації назад.

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!

Новини / Дивитись все
Статті / Дивитись все

Фільтр
Знайдено 5 
Підтвердження
Для того, щоб добавити товар до списку бажань, Вам потрібно