• Ваш список
    Список порівняння пустий

Понеділок – П'ятниця:

09:00–18:00

Субота, Неділя:

вихідні дні

В Україні заборонили наземні приватні сонячні електростанції
02 Травня 2019

В Україні заборонили наземні приватні сонячні електростанції

В Україні скасували «Зелений тариф» для приватних домогосподарств, які розмістили мережеві або гібридні сонячні електростанції прямо на землі. Рішення прийняла Верховна Рада України. Правда, вийшло це у народних обранців не з першого разу. Спочатку правки відхилили, а тільки після повернення на повторне голосування, прийняли.

Якщо раніше у жителів України була можливість встановлювати сонячні панелі в будь-якій частині своєї земельної ділянки, за умови, що їх потужність не перевищить 30 кВт/год, то тепер під заборону потрапила установка електростанцій, підключених до загальної енергомережі, на землі. Але водночас депутати дозволили збільшити потужність панелей, розміщених на будинку, до 50 кВт/год.

Після того, як поправки до закону були прийняті, встановлювати сонячні станції стало можливо лише на дахах та фасадах будівель. Причому це повинні обов'язково бути капітальні будови. Всілякі сарайчики, гаражики та інші дрібні побутові споруди не враховуються.

Як стало відомо, рішення про зміну місця установки панелей депутати прийняли тому, що даний вид виробництва сонячної енергії став значним бізнесом. Подібні підприємницькі кроки погіршують показники якості електрики для інших користувачів через високе навантаження на мережі.

Ініціатори законопроекту запевнили, що в разі, якби він не був прийнятий, тариф на електроенергію для населення міг би вирости в 4 рази.

Противники закону вважають, що він вигідний лише обленерго, оскільки дані компанії є монополістами ринку.

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!

Новини / Дивитись все
Статті / Дивитись все

Фільтр
Знайдено 5 
Підтвердження
Для того, щоб добавити товар до списку бажань, Вам потрібно